søndag den 11. maj 2014

Et lille frø……….




Kabbalah en lære om hvordan jeg kan gebærde mig i det ganske Univers.

På min vandring for at finde hvad sandt er; blev jeg bekendt med Kabbalah – Kabbalah er ikke en tro men ynder mere at lade sig kategorisere som en videnskab.

En videnskab mest fordi at lovene er stabile konstanter. Gennem studiet af Kabbalah kan den dygtige Kabbalist finde svar på ALT.  

Spørgsmål af karakter store som små og endda større end først formodede.

Første gang jeg blev bekendt med ordet Kabbalah var online og midt i et spil backgammon.

Det var her jeg lærte at skrive ekstrem hurtig – der skulle spilles, læses og skrives på kort tid, ya og så på Engelsk, mit rustne skole engelsk blev virkelig sat på prøve!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

På dette tidspunkt levede jeg med en bevidsthed der vist mest af alt kan betegnes som værende Kristen – selvom jeg aldrig har anet noget tilhørsforhold i den retning.

Jeg slog et slag for den hedengangne Jesus.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Under mange spil, var der mange forskellige reaktioner på dette.
Blandt andet denne mand der var gift med en Kabbalist. Ganske uforstående og uden nogen anelse om hvad er nu lige en kabbalist – ”Hvordan kan du da afskrive Jesus”

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Han var en habil backgammonspiller og en tålmodig Kabbalist. Han lod mig blive i min forundring men anbefalede mig at studere Kabbalah. HA – jeg vidste bedre!!

Forhørte mig lidt forskellige steder, måske det var på sin plads med en helgardering. Lidet anende at hvis jeg stiller et spørgsmål i uvidenhed til en ligeså uvidende kan svaret stort set kun blive – uvidenhed!! Og lod Kabbalah være Kabbalah – en tid i hvert tilfælde.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I min søgen lærte jeg snart hvis jeg stillede spørgsmål omkring tingenes tilstand, begyndte der at tegne sig andre dimensioner end først anet.
Tænk blot i hele mit liv vidste jeg at en rød tomat var rød. Indtil jeg blev bekendt med læren om farver.

Og jeg fandt at jeg boede på en farveløs planet – farven tilsættes af solen, og ved hjælp af strukturens sammensætning reflekteredes stråler til det menneskelige øje der så opfattede dette som materialets farve.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jeg samlede små blade af viden
Sammenholdt den med havet af uvidenhed jeg havde dannet i min bevidsthed
Samtidig med at jeg afmonterede facetter af ukorrektheder når de blev lokaliseret

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jeg lærte at Jesus der var født af en Hebræisk moder egentlig var tildelt navnet Yeshua.  

Det der figurerede i min bevidsthed som kendsgerninger viste sig at være fordrejninger, formodninger og antagelser – stort set altså, med nogle få små solstrejf af undtagelser.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Usikker på mig selv, lavt selvværd, født ind i et samfund hvor ironien florerede med høj hatte føring valgte jeg at lade det jeg fandt i Bibel blive en del af min hverdag.

Jeg lærte mig vigtigheden at sige det jeg mener hvilket er bedre end bedst da jeg ellers ville komme til at mene det jeg sagde …og hvis det altid var nuanceret af ironi

Jeg lærte at være mig
Jeg blev stærk

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Jeg lærte at kunne li´ mig som jeg er.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jeg er Kabbalist ~ Kabbalah er det reb jeg holdt fast i medens stormene raserede mit indre univers.

Jeg kom ud af stormen og studerer stadig Kabbalaens visdom.

Efterhånden som Kabbalah opridser Universet i al sin perfekte enkelthed og magtfulde kompleksitet - kan jeg til stadighed blive slået af dyb benovelse over hvor perfekt og hvor enestående alt er tilrettelagt.

En videnskab mest fordi at lovene er stabile konstanter. Gennem studiet af Kabbalah kan den dygtige Kabbalist finde svar på ALT.  

Jeg lærte hvilke værktøjer der er stillet til rådighed for hvert enkelt menneske ~ værktøjer som kan bruges med indblik i gårsdagens visdom i nuet for at gøre en indflydelse ind i det der ligger efter nuet - fremtiden

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Universets vide vidder, menneskets dybe dybder er der ligheder er der forskelle ~ tænksomme tanker der kan tænkes ~ med henblik på at udvide horisonten.

Det at stille et spørgsmål kræver at en bør overveje om den er parat til at høre svaret.

Vil jeg vinde en viden, vil jeg hverve mig kundskab har jeg et ønske om at vandre i visdommens kløgt?

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jeg har et valg, det er altid et spørgsmål om hvad er det lige jeg vil.

Eller er det?


Et spørgsmål der dukker op ~ har mennesket en fri vilje?

Notice